Сакральні дати: Гуменюк заявила про підготовку РФ до масованого ракетного удару

За словами речниці ОК "Південь", Росія зараз визначає рівень готовності української ППО.

РФ готується до нанесення нового масованого удару по території України, заявила керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ракетоносії ворог завів у пункти базування, вони споряджені і готові. Хоч не всі і не повністю, ми пам'ятаємо, що на початку року вони застосовувалися під час масованих ракетних атак. І з огляду на загальну аналітику, враховуючи паузу, яку витримав ворог, розуміючи його тяжіння до сакральних дат і різні інші інтерпретації, зокрема і підготовки до тих самих квазі-виборів, які вони так активно презентують. Можна говорити, що зараз певне затишшя, можливо перед наступною бурею", – сказала речниця.

Попри те, що кораблі РФ знаходяться у пунктах базування, це не означає, що небезпеки немає, заявила Гуменюк.

"Хоч ракетоносії і знаходяться у пунктах базування, але ми поговоримо про те, що прибути їм на бойове чергування, це 2-3 години. Тому оперативно відстежуємо обстановку і сповіщаємо, якщо вона зміниться", – пояснила речниця. 

Вона також додала, що в морі зараз знаходяться два човни Чорноморського флоту: "Це забезпечення контролю на надводною ситуацією і захист пункту базування. В Азовському морі один корабель, який забезпечує, можливо, й контрольне прикриття зокрема й Кримського мосту". 

Крім того, про підготовку до масованої атаки РФ свідчить і вчорашній пуск ракети з Чорного моря в бік України, переконана речниця. 

"Це типова тактика ворога – точкові ракетні удари час від часу будуть відбуватися. На тлі того, які втрати мала авіація, ворог обережно використовує її. І ми бачимо, що з акваторії Чорного моря було нанесено ракетний удар, тобто спроба виміряти готовність та щільність ППО. Ймовірно, ракета була Х-31, це протирадіолокаційна ракета. Над акваторією Чорного моря вона втратила спроможність", – пояснила Гуменюк.

Невдалий день для РФ на лівому березі Херсонської області

Сили оборони завдали удару по російському полігону на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Відомо про щонайменше 60 ліквідованих окупантів. За словами Гуменюк, втрати РФ можуть бути й більшими за заявлені. 

Крім того, Гуменюк різко відповіла на слова Шойгу про "зачищення" Кринок. Вона сказала, що окупанти спромоглися лише встановити прапор в населеному пункту, а потім втекти звідти. 

Вас також можуть зацікавити новини: