РФ прагне вийти на україно-польський кордон, заявив колишній командир роти батальйону "Айдар" / Колаж УНІАН, фото УНІАН, Олександр Синиця, фото ua.depositphotos.com

Росія прагне вийти на україно-польський кордон, межі Донецької та Луганської областей їй не настільки цікаві. Про це заявив колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

На його думку, ворог, ймовірно, реально не претендує в Україні лише на захоплення Закарпатської області. "Росії не потрібен кордон Донецької та Луганської областей. Вона прагне україно-польського кордону. З усіх наших територій, можливо, єдина, на яку не претендують, - Закарпатська область", - заявив військовий Тижню

Є певні підстави вважати, що ці землі Путін пообіцяв віддати прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, акцентував Дикий. Він нагадав, що на другий день повномасштабного вторгнення (25 лютого 2022 року), угорська армія стояла на кордоні України у бойовій готовності. Потім Угорщина виправдовувала свої дії тим, що таким чином готувалася приймати біженців, каже аналітик, нагадуючи:

Відео дня

"Не треба бути великим стратегом, щоб знати, що для гуманітарної операції понтонні мости не наводять"

Він стверджує, що наразі будь-які компроміси з РФ щодо миру неможливі. На прикладі 4 тимчасово окупованих областей вже зрозуміло, що Росія просто забирає собі Україну, насильно приєднуючи її території, згадав військовий.

В цьому контексті для України є актуальними слова однієї з засновниць держави Ізраїль Ґолди Меїр. 

"Ми хочемо жити, а наші вороги хочуть, щоб ми померли. Це залишає мало поля для компромісу", - цитує політика Дикий.

Дикий зреагував на чутки про конфлікт між Зеленським та Залужним

Військовий в інтерв'ю також не оминув тему "конфлікту" між президентом Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Дикий вважає, що скандал щодо цієї "сварки" навмисне роздули треті особи. Він нагадав, що публічно жодна зі згаданих персоналій дані про це не підтверджувала. Водночас Дикий натякнув на генерала, який може претендувати на місце Залужного. 

Вас також можуть зацікавити новини: