Володимир Путін / фото REUTERS

Російські загарбницькі війська нарощують темпи проведення наступальної операції на території України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу у Києві.

"Противник проводить наступальну операцію у східній операційній зоні. Основною його метою залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією Автономної республіки Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив", - наголосив Мотузяник.

"Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках, і окупант готує додаткові підрозділи для участі у бойових діях. Не припиняються ракетні і авіаційні удари по військовим і цивільним об'єктам на всій території України", - заявив Мотузяник.

Зокрема, він сказав, що оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил збройних сил Росії виконала 138 літако-вильотів, із них щонайменше 38 - для ураження об'єктів у Харківській і Донецькій областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія готується закликати союзників передати Україні бойові літаки.

Вас також можуть зацікавити новини: