Триває російсько-українська війна / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росія не вивела у Чорне море жодного ракетоносія, підтвердила представниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, причина полягає насамперед у погоді. Однак російським кораблям також потрібне поповнення запасів.

"Наразі ситуація на морі штормова, море знову на нашому боці. Дуже сильно розхитало, що змусило ракетоносії знову зайти у місця базування. Зокрема, їм потрібне переспорядження, тому що після атаки, у якій їх використовували 29 грудня, вони зайшли для поповнення запасів", - заявила Гуменюк.

Відео дня

Всього, за даними представника Одеської ОВА Сергія Братчука, у Чорному морі шість російських кораблів, які, втім, виконують іншу функцію, уточнила Гуменюк.

"Ракетоносіїв (серед 6 кораблів у Чорному морі) немає. Це представники іншої діяльності. Серед них – один великий десантний корабель, але ми вже знаємо, що це просто демонстрація присутності", - пояснила вона.

Штормова погода активізувала мінну небезпеку.

Війна в Україні – актуальне

Російські війська продовжують вести штурми на Бахмутському напрямку.

Також ворог намагається покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках веде оборону раніше зайнятих рубежів. На Херсонському - здійснює перегрупування військ, веде оборону та обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж лінії зіткнення.

Вас також можуть зацікавити новини: