Росіяни підняли в небо стратегічну авіацію / фото Міноборони Російської Федерації

В Україні масштабна повітряна тревога. Російські окупанти підняли в небо стратегічну авіацію – з аеродрому "Оленья", що розташований в Мурманській області РФ, злетіли біля 7 бортів Ту-95мс.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України. Там попередили, що якщо виліт бойовий, орієнтовний час підльоту ракет – біля 4-5 години ранку. У разі оголошення сигналів повітряної тривоги українців закликали йти до укриттів. 

Оновлено 06.55. Відбої повітряної тривоги по всій Україні.

Відео дня

Оновлено 06.39. Крилаті ракети прямують у напрямку Хмельниччини.

Оновлено 06.29. Крилаті ракети знову змінили курс і прямують у напрямку Вінницької області.

Оновлено 06:08. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про ракетну небезпеку та закликав перебувати в укриттях. Тим часом "Суспільне" повідомляє про вибух в Одесі під час повітряної тривоги. У Повітряних силах повідомили про ракету в напрямку Миколаївської області.

У Силах оборони півдня повідомили, що звуки, які чують жителі Одещини - це звуки бойової роботи сил оборони.

Оновлено 05:57: Крилаті ракети змінили курс та прямують у бік Одещини.

Оновлено 05:35: Повітряна тривога поширилася на всі області України. Сирени пролунали в Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській та Львівській областях.

скріншот

Оновлено 05:32: Крилаті ракети летять у напрямку Умані Черкаської області. 

Оновлено 05:26: Крилаті ракети прямують у напрямку Черкащини, повідомили у ПС ЗСУ.

Оновлено 05:23: Крилаті ракети прямують у напрямку Кременчука (Полтавська область). 

Водночас у Рівненській та Хмельницькій областях оголошено повітряну тривогу. 

Оновлено 05:11: Ракети на межі Харківської та Дніпропетровської областей.  Рухаються у західному напрямку.

Оновлено 05:08: Група ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку, повідомляють у ПС ЗСУ. Курс може змінюватись. Тим часом тривога поширилася на Миколаївську та Херсонську області. 

скріншот

Оновлено 04:57: Тривогу також оголошено на Одещині. У Повітряних силах попереджають про ракетну небезпеку в області.

Оновлено 04:42: Україною шириться повітряна тривога. Станом на цю мить "червоні" уже переважна частина областей. Зокрема, сирени лунають у Києві, Київській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. 

скріншот

Ту-95мс: що відомо про бомбардувальники

Ту-95МС – важлива складова російської ядерної стратегії. Ці літаки були розроблені у Радянському Союзі і перебувають на озброєнні з початку 1980-х років. Наразі вони активно експлуатуються Росією, зокрема у її загарбницькій війні проти України. 

Цей бомбардувальник має дальність польоту понад 15 000 км і здатний нести ядерне та конвенційне озброєння. Він також може використовуватись як платформа для ракет-носіїв. Відомо, що під час атак по Україні Росія запускає ракети Х-101 та Х-555 саме з цих літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: