Російський журналіст розкрив тактику путінської армії на півдні України

За його прогнозом, ракетна загроза для України збережеться.

Російські окупанти ведуть обстріли Одеси та інших міст півдня України для збереження точок напруги.

Таку думку висловив російський блогер і журналіст Майкл Накі, пише сайт "Сьогодні".

"Ось є, наприклад, якась кількість українських військ, які стежать за одеським напрямком, знаходяться там і чекають можливої атаки, висадки десанту або ще чого-небудь. Заради цього два тижні тому і була вся ця історія з Молдовою затіяна - не збиралися на неї нападати, але хотіли створити напругу, щоб українці в цій зоні - Одеси, Миколаєва - не могли піти і допомогти своїм військам у битві за Донбас і вже тим більше не змогли, скооперувавшись з іншими військами, піти та деблокувати Маріуполь, наприклад", - пояснив він.

За його даними, на південному напрямку агресору посилати вперед нікого, а висадка десанту значно ускладнилася після знищення крейсера "Москва".

"Повторювати їм це не дуже хочеться, тому ми не бачимо таких спроб. Але при цьому їм потрібно якось зберігати ось цю напругу і тиск, тому вони обстрілюють ракетами (міста - ред.). А ракет, на жаль, у Росії багато, але тут теж є нюанси - у них закінчуються високоточні і дорогі ракети. Вони хочуть їх зберігати для майбутніх можливих зіткнень, тому використовують дешевші варіанти, які менш точні й сіють більше руйнувань", - зазначив журналіст.

Він припустив, що подібна тактика збережеться до кінця війни - ворог подібним чином продовжуватиме тиск.

"Проблема для російської армії - в нормалізації в містах. Тобто в місті нормалізується економіка, збільшується постачання, життя починає йти своєю чергою. Тому останні атаки йдуть багато в чому по інфраструктурних об'єктах - залізничні мости, вокзали тощо", - сказав він.

Раніше Міноборони повідомили, що Росія для відновлення боєздатності окупаційних військ почала постачати в підрозділи техніку 1950-60 років виробництва.