Експерт припускає, що росіяни можуть знову штурмувати українські позиції / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Росіяни створили потужний військовий хаб у Білгородській області, який, можливо, використають для наступу на українські позиції. Таку думку полковник запасу Збройних сил України, речник Генштабу ЗСУ у 2014-2017 роках Владислав Селезньов висловив в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, переміщення особового ресурсу росіяни можуть здійснити оперативно, але щодо накопичення військової техніки та ресурсів, то для цього потрібен певний проміжок часу.

Зараз у Білгородській області створено потужний військово-технічний хаб і відбулось накопичення тих самих технічних ресурсів. Цей хаб розташований досить далеко від лінії бойового зіткнення, тож українські артилеристи не мають змоги в нього поцілити, а також там створена потужна система протиповітряної оборони", - сказав експерт.

Відео дня

Як наголосив Селезньов, не варто забувати, що ворог не полишає спроб анексувати ліву частину берега Дніпра.

На його думку, накопичені у Білгородський області ресурси можуть свідчити про те, що, як тільки погодні умови дозволять, росіяни знову намагатимуться штурмувати українські рубежі та позиції.

Контрнаступ ЗСУ - що кажуть експерти

Раніше полковник ЗСУ Владислав Селезньов попередив про ймовірність підступних атак з боку росіян. За словами експерта, окупанти можуть організувати атаку на території Харківської області. Також ворог може вдатися до спроб посилити тиск на Куп'янськ та Лиманський напрямок.

Полковника Збройних сил України в запасі Роман Світан каже, що мінімальний період, який потрібен ЗСУ для виходу на наші кордони з повною зачисткою території, - до кінця року.

Вас також можуть зацікавити новини: