Є кілька оптимальних ліній для відсічення Донбасу від РФ, поділився Роман Світан / фото ВМС ЗСУ

Оптимально відсікати Донбас від РФ лінією Сватове - Луганськ - Ростов чи Сватове - Луганськ - Таганрог.

Мінімальний період, який потрібен українським воїнам для виходу на наші кордони з повною зачисткою території, - до кінця року, йдеться у прогнозі льотчика-інструктора, полковника Збройних сил України в запасі Романа Світана, який опублікував Obozrevatel.

"Донбас оптимально відсікати від Росії лінією Сватове - Луганськ - Таганрог чи Сватове - Луганськ - Ростов, залежно від завдання, і далі займатися донецьким угрупованням. Мінімальна можливість виходу на кордони України - десь кінець цього року… а максимально - ввозитимемося до наступного року, вже залежно від сил та засобів…", - зазначив експерт.

Відео дня

Війна Росії проти України - що варто знати

Київ вирішив силою звільняти всі землі, які захопили російські загарбники, у тому числі окуповані території Донецької та Луганської областей.

Найближчим часом очікується контрнаступ ЗСУ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що українська держава обов’язково звільнить всі тимчасово окуповані землі. Також український лідер попередив окупантів, що вони будут знищені, якщо не покинуть нашу територію.

Вас також можуть зацікавити новини: