Під Авдіївкою просування Росії більше немає, стверджує Гетьман / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Наступальні дії росіян біля Авдіївки уповільнились, там зараз просування немає, стверджує військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі Київ24.

За його словами, ворог на сьогодні має певну ініціативу на різних ділянках фронту, оскільки готувався до масованих наступальних дій. Водночас Гетьман зауважив, що про наміри окупантів було відомо й українські сили оборони також готувались. Була проведена робота по будівництву фортифікаційних споруд, зосереджувалась увага на питаннях оборони. Але ворог стягнув велику кількість живої сили та техніки, намагається і далі тиснути.

"Щодо Авдіївського напрямку. Нам довелося відвести свої війська з Авдіївки. Щоб там не казали, це був організований відхід. Прямо зараз, наскільки нам відомо, наступальні дії росіян під Авдіївкою почали уповільнюватись, тому що ми змогли передислокуватися, почали тримати там оборону більш організовано. Там просувань суттєвих немає і, скоріше за все, далі й не буде", - зазначив Гетьман.

Відео дня

ЗСУ зупинили просування ворога на Таврійському напрямку

Учора речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що українські сили зупинили просування російських військ в районі населених пунктів Новоселівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське на Авдіївському напрямку.

За його словами, за добу на цьому напрямку українські захисники відбили 21 російську атаку. 

Лиховій сказав, що на цьому найгарячішому напрямку прямого російського удару обстановку вдається стабілізовувати, Сили оборони завдають ворогу значних втрат.

Вас також можуть зацікавити новини: