РФ нещадно обстрілює Часів Яр / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Росіяни кидають колосальні сили на взяття Бахмута. Місто штурмують з усіх напрямків. Також намагаються обійти його з півдня й півночі. Дуга оборони навколо Бахмута - вже понад 180 градусів.

Колишні умовно тилові населені пункти зараз перебувають на лінії вогню,  звідти масово евакуйовують людей. Одне з таких міст - Часів Яр, йдеться в сюжеті ТСН.

Часів Яр - це точка на Бахмутському відрізку фронту, де метастази російського наступу розповсюдили найзахідніше. Доводиться заїжджати сюди другорядними сільськими дорогами. Артилерійська канонада в місті майже не змовкає. Від вибухів тікають цілими родинами, будинками, вулицями. 

Волонтери, збираючи людей для евакуації з міста, змушені по кілька разів зупинятися через потужні обстріли росіян. З початку великої війни волонтери з фонду "Лютий" вже евакуювали тисячі людей - з Бахмута, Харкова, Сєвєродонецька, Лисичанська. 

Битва за Бахмут

Наразі Росія сконцентрувала всі зусилля, щоб захопити Бахмут Донецької області. Місто з літа залишається одним з найгарячіших напрямків фронту. Захисники України тут відбивають по кілька штурмів росіян на день. Окупанти на Бахмутському напрямку не шкодують свого особового складу й кидають його як "гарматне м'ясо".

Водночас британська розвідка переконана, що сконцентрувати достатньо сил для прориву українського фронту під Бахмутом Росії так і не вдасться. Ба більше, сам ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин визнав, що росіяни не зможуть взяти місто.

Вас також можуть зацікавити новини: