"Кинжал" є дуже небезпечною ракетою, яку мало що збиває / фото wikimedia.org

В Російській Федерації завдяки контрабанді змогли налагодити конвеєрне виробництво ракет типу "Калібр", Х-101 і "Кинжал" та можуть щомісяця виробляти 60-80 таких ракет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав військовий аналітик полковник Петро Черник під час засідання круглого столу щодо питань захисту та оборони Україною своїх територіальних вод Чорного моря.

Він сказав, що у Чорному морі росіяни залишаються особливо небезпечними у таких спроможностях як пуски ракет, і зокрема крилатих ракет "Калібр".

Відео дня

"Вони, все ж таки, доволі робочі і дієві. На мій погляд, найнебезпечніше судно, яке завдає ударів - це дизель-електричний підводний човен класу Варшавянка", - сказав Черник.

При цьому, військовий аналітик сказав, що ракети типу "Калібр" та ще декілька інших ракет росіяни змогли поставити на конвеєрне виробництво.

"Ракета відносно молода. Це не старі радянські запаси, як, скажімо - найважча ракета Х-22, яка є у них і має вагу бойової частини 960 кг, рухається до свого закінчення. Як тільки вони її повністю вистріляють - вони не зможуть її будувати", - сказав аналітик.

Водночас Черник підкреслив, що такі ракети як 3М14 морського базування, Х-101 повітряну і найнебезпечнішу Х-47 М2 "Кинжал" росіяни можуть виробляти, бо "поставили на конвеєр". Також він озвучив свою думку, скільки на місяць росіянам вдається зараз виробляти таких ракет.

"Я прихильник концепції від 60 до 80 ракет щомісяця, на жаль", - наголосив аналітик.

На його думку, у поєдинку санкцій перемагає контрабанда. Як відомо, Кинджал – це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Росія вже неодноразово застосовувала такі ракети. В Україні лише системи протиповітряної оборони Patriot і SAMP-T можуть збивати ці ракети.

Виробництво російських ракет

У червні в Генштаб ЗСУ заявляли, що Росія на місяць здатна виробляти близько 100 ракет різних типів.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко також вважає, що ракети в Росії не закінчаться ніколи, оскільки РФ здатна виробляти ракети Х-101/555, "Калібр", "Іскандер", Х-59, Х-31, Х-38, "Кинджал" тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: