Росія продовжує виробляти ракети / скріншот

Ракети у російських військ не закінчаться ніколи, враховуючи те, що вони їх виробляють. Разом з тим, у РФ вже на порядок менше ракет, ніж станом на 23 лютого 2022 року, і відновити цей потенціал росіяни не зможуть.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, на сьогоднішній день Росія може виробляти ракети Х-101/555, "Калібр", "Іскандер", Х-59, Х-31, Х-38, "Кинджал" і т. д.

За його підрахунками, з 9 березня росіяни могли накопичити максимум 350 ракет: "Але я більше схиляюся до середнього показника накопичення - 250-270 ракет".

Відео дня

При цьому експерт нагадав, що з 28 квітня по 29 травня по Україні було запущено 198 ракет різної номенклатури, з яких 177 були збиті.

Скільки у Росії ракет - актуальне

Днями військовий експерт Олег Жданов визнав, що прогнози в кінці минулого року про те, що у Росії ось-ось закінчаться ракети, ґрунтувалися на недостовірній інформації і у підсумку виявилися неправдивими.

А майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман зазначав, що у РФ залишилося близько 15% ракет від тієї кількості, яку вони мали на початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: