Експерт пояснив дії російських окупантів на захопленому півдні України

Створити чергову "республіку" ворогу не вдається.

Російські окупанти намагаються відтворити на окупованій частині півдня України Таврійську губернію часів до 1917 року.

Експерт Центру стратегічних комунікацій Максим Майоров пояснює, що це пов'язано з провалом при спробах створити "херсонську народну республіку".

"Хороша Україна в уявленні росіян - це радянська Україна. Це єдина Україна, яка вкладається в рамки їх українофобських уявлень. У них все пішло не так і їм довелося думати, що робити з захопленими територіями", - наголошує він.

За словами експерта, в дореволюційні часи Таврійська губернія об’єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

"Зараз пособники росіян виступають з символікою цієї губернії і вони є певними конкурентами з тими, хто виступає за створення "хнр". Чому у них нічого з цим не вдається? Бо їм бракує підтримки на окупованих територіях і це фактично ламає усі їх плани. Якщо у Криму (в 2014-му році - Ред.) "референдум" тричі переносився у бік наближення цієї дати, то у Херсоні це переноситься все далі на перспективу", - пояснив Майоров.

Раніше в Херсонській ОВА розповідали про нові плани окупантів на регіон.

Напередодні генерал Сергій Кривонос розповів, що звільняти Херсонську область від окупантів, ймовірно, почнуть з правого берега Дніпра, а лівобережну частину деокупують з боку Запоріжжя.