Окупанти намагаються оборонятися від атак ЗСУ / фото t.me/zedigital

Російські окупанти протягом доби 27 червня продовжували зосереджуватися на оборонних операціях на півдні України, тиск на них чинять триваючі контратаки ЗСУ.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують про заяву неназваного представника Пентагону, який повідомив про звільнення Збройними силами України кількох населених пунктів на Херсонщині минулими вихідними. 

Відео дня

"Російські війська в черговий раз безуспішно намагалися відновити втрачені позиції поблизу Потьомкіно на півночі Херсонської області. У Генштабі України також повідомили, що російські сили можуть проводити штурмові операції в невстановлених районах з виходом на кордон Херсонської області. Ця заява вказує на те, що російські війська можуть сподіватися в кінцевому підсумку протистояти українському наступу на південній осі і зайняти більш вигідні позиції, хоча їх перспективи на успішне виконання цього в кінцевому рахунку неясні, враховуючи їх загальний деградований бойовий потенціал", - йдеться в повідомленні.

У ISW також повідомили про авіаудари окупантів по українських позиціях в Херсонській області, артобстріли Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також ракетний удар по передмістю Одеси.

"Українські сили продовжували завдавати ударів по російському угрупованню на острові Зміїний, ймовірно, для того, щоб ускладнити спроби Росії закріпити свою присутність і контролювати північно-західну частину Чорного моря", - додали експерти.

ISW

Напередодні повідомлялося про нові плани російських окупантів на Херсон.