Окупаційні війська не застосовують отримані знання на війні в Україні, вважає Коваленко / скріншот

Російська армія, як цілісна військова структура, в повному сенсі слова ненавчувана, впевнений військово-політичний експерт Олександр Коваленко, передає "Обозреватель".

"Повномасштабна війна в Україні протягом 2022 та 2023 років це яскраво продемонструвала", - зазначив він.

Експерт категорично не згоден з тим, що окупаційні війська ефективно застосовують отримані знання на війні в Україні, і тому їх не варто недооцінювати.

Відео дня

Коваленко на конкретних прикладах пояснив свою точку зору. Зокрема, він вказав на те, що зараз російські окупаційні війська представляють собою "страшну збірну солянку" з регулярних військ і різного роду підрозділів по типу "Шторм-Z", БАРС, територіальних військ та іншої маси (мобілізованої, примусово зібраної), "якість" яких на порядок нижче за елітні війська РФ, здебільшого знищених.

"Те ж саме стосується і офіцерського складу - у першу чергу, молодшого. У 2022 році російські окупаційні війська зазнали непоправних втрат в офіцерському складі. Компенсувати такі втрати клацанням пальців неможливо, а закидані відразу після вишів жовторотики не володіють навіть базовим досвідом командування підрозділом", - додав експерт.

Також Коваленко з упевненістю заявив, що російські війська абсолютно нічого не вдосконалюють у питаннях тактики ведення війни, а техніку свою вони модернізують у міру реалізації забутих проектів:

"Війна змусила росіян це зробити, але ніяк не навчила чогось, оскільки ці знання вже були на папері, кресленнях - до початку повномасштабного вторгнення".

Основна і єдина перевага армії РФ - це кількість, але ніяк не якість, вважає експерт.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо становлять близько 286 тисяч 890 чоловік особового складу, 970 з яких знищили за минулу добу.

Також підбито 4940 танків, 9337 бойових броньованих машин, 6833 артилерійських систем, 547 засобів протиповітряної оборони, 5265 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: