Що відбувається під Херсоном? / фото Суспільне

Президент РФ Володимир Путін перебуває в агонії, а тому ухвалює "важкі рішення" щодо Херсона. На тлі "евакуації" з міста неподалік від нього були помічені РСЗВ.

Що задумали росіяни, в ефірі проекту FreeДом розповів радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Він зазначив, що окупанти закликають людей брати участь у так званій евакуації, серед тих, хто погодився чимало колаборантів, адже вони тікають через страх, що їх викриють в участі у псевдореферендумі.

"Я називаю це депортацією, тому що якщо подивитися той список речей, які окупанти рекомендують взяти із собою, це квиток в один кінець. Окупанти вже заявили, що повезуть людей у Краснодарський край, їм нібито видадуть житлові сертифікати", - говорить Хлань.

Він попередив, що росіяни можуть влаштувати криваву провокацію - обстріляти житлові масиви, щоб виправдати цю евакуацію.

"Зараз очевидці кажуть, що окупанти підігнали багато "Градів" за Олешками. Вони там сконцентровані біля траси, біля лісу", - зазначив радник голови Херсонської ОВА.

Також він назвав "агонією" запровадження Путіним воєнного стану на окупованих територіях України.

Звільнення Херсонщини: що відомо

Наприкінці серпня українські війська пішли в масштабний контрнаступ. Звільнення територій від російських окупантів триває і у Херсонській області. Станом на 9 жовтня на Херсонському напрямку від загарбників звільнили понад 1 170 квадратних кілометрів земель.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань заявив, що на Херсонському напрямку в окупантів спостерігається паніка. Вони вже тікають з Берислава і вивозять звідти своїх поранених. Він додав, що незабаром на РФ чекає новий котел, адже просування ЗСУ неминуче. 

Аналітики Financial Times спрогнозували, що вже цього тижня Збройні Сили України можуть звільнити Херсон

Вас також можуть зацікавити новини: