Росіяни вдарили по трубопроводу в Херсоні, без тепла залишилися тисячі людей

Ремонтні роботи там триватимуть безперервно.

23 лютого 2023 року російські окупаційні війська обстріляли Херсон. Внаслідок удару був пошкоджений магістральний трубопровід, який забезпечував опалення для близько 600 будинків.

Як повідомив у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський, без тепла залишилися понад 40 тисяч людей. Глава держави зазначив, що протягом вечора отримував детальні доповіді щодо ситуації в Херсоні.

"Там унаслідок чергового російського удару пошкоджений магістральний трубопровід, який забезпечував опалення для близько 600 будинків – понад 40 тисяч людей", – наголосив він.

Зеленський повідомив, що ремонтні роботи там триватимуть безперервно, поки не буде відновлено постачання тепла.

"І ми відновимо! Що б ці російські терористи і виродки не робили, ми все відновимо", – запевнив президент.

Ситуація на Херсонщині

Радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань повідомив, що в Каховці та Новій Каховці розмістили військові підрозділи РФ, зокрема кулеметників. На його думку, можливі провокації і нові обстріли правого берега області. 

Крім того, на окупованій частині Херсонщини загарбники погрожують з початку березня виселити усіх місцевих без російських паспортів. Окупаційні війська разом з "поліцією" також посилили перевірки на блокпостах.

Водночас начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк зазначила, що зараз морально-психологічний стан російських військ на лівобережжі Херсонської област інагадує той, який був в окупантів, коли вони очікували на контрнаступ Збройних Сил України на правобережжі.

Вас також можуть зацікавити новини: