Росіяни змінили тактику на Авдіївському напрямку: експерт пояснив, що коїться (карта)

У супротивника є перевага, зокрема, в особовому складі, підкреслив аналітик.

Продовжується повномасштабна війна в Україні проти РФ, і на Авдіївському напрямку росіяни змінили тактику використання груп штурмовиків - у штурмові групи почали залучати більше людей.

Українські воїни утримують оборону по поточній оборонній лінії, вони роблять ставку на FPV- безпілотники й артилерію, яка є обмеженою, про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі каналу "Еспресо".

"...Але перевага противника зараз зберігається в особовому складі, артилерії, авіації, також він змінив тактику використання штурмових груп, чисельність ворога у групах стала більшою. Йде конвеєр постачання ворожої сили на лінію зіткнення.  Бачимо, що загарбника нам вдається стримувати", - зазначив аналітик.

За його словами, оборонна лінія захисників України, яка йде у районі населених пунктів Бердичі - Семенівка - Орлівка - Тоненьке - Первомайське, "не зазнала суттєвих змін останнім часом".

Аналітики DeepState показали, карту бойових дій, на якій видно, що зараз коїться біля Авдіївки.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що головнокомандувач Збройними силами України Олександр Сирський вирішив вивести українських воїнів з Авдіївки, щоб зберегти життя особового складу. У той же день процес виведення військ завершився.

Війна в Україні - останні новини онлайн, які варто прочитати

28 лютого спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", офіцер Дмитро Лиховій повідомив, що українські воїни на Авдіївському напрямку обрали нову лінію оборони. За його словами, там обороні сприяють особливості рельєфу. 3 березня офіцер говорив, що на Авдіївському напрямку стабілізується ситуація.

4 числа в 47 окремій механізованій бригаді ЗСУ поділилися, що на цьому напрямку деякі російські окупанти знищені, а також проведено зачистку ділянки.

Вас також можуть зацікавити новини: