Екс-пілот: російські льотчики чітко знають, куди пускають ракети

Ворожі пілоти також обізнані про те, яких жахливих руйнувань завдає удар запущених ними ракет.

Російські льотчики чітко знають, куди пускають ракету та яких наслідків і руйнувань вона може завдати. Про це у фільмі Головного управління розвідки Міноборони "Збиті льотчики Росії" розповів колишній пілот 185-го важкого бомбардувального авіаполку Віктор Савченко. Він має багато годин нальоту на бомбардувальниках Ту-22М3, з яких зараз Росія випускає по Україні ракети Х-22, Х-555, Х-101.

"Екіпаж знає на 100%, куди він пускає ракету… та що він робить… У неї сила така велика - 950 кілограм у тротиловому еквіваленті, тому такі руйнування вона спричиняє", - наголосив екс-пілот.

Відтак у фільмі ГУР наголошується, що російські льотчики - військові злочинці, адже, хоч і не бачать руйнувань від своїх пусків ракет наживо, але чітко це розуміють.  

ГУР викрала гвинтокрил у РФ: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня стало відомо про вдалу спецоперацію ГУР, яка тривала понад 6 місяців. Так, розвідці вдалося виманти російського пілота до України разом із військовим гелікоптером Мі-8, який перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Гелікоптер вдалося приземлити неушкодженим, відтак згодом його зможуть використовувати для потреб ЗСУ.

Згодом у ГУР розповіли, що операцію проводили спільно з іншими правоохоронцями та силовиками, зокрема з Нацполіцією. Із російським пілотом, який не схвалював рішення політичного керівництва, налагодили контакт та домовилися про співпрацю. Два інші члени екіпажу вертольоту, які не знали про реальні плани пілота, у полон вирішили не здаватися та були ліквідовані одразу після посадки. 

Наразі пілот та його родина, яку також вдалося безпечно переправити на українську територію, перебувають в Україні та будують плани на майбутнє. 

Вас також можуть зацікавити новини: