Росія готує серію ударів по Україні / скріншот

Росія готується до обстрілів критичної інфраструктури України в осінньо-зимовий період, впевнений керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Це якраз пов'язано і з певними затишшями, які час від часу відбуваються. Можна констатувати, що ворог накопичує ракети, певний залп, щоб збільшувати кількість обстрілів та інтенсивність якраз в осінньо-зимовий період", - зазначив експерт.

Разом з тим Мусієнко прогнозує удари України у відповідь:

"Як кажуть, у цю гру можна грати удвох. Тому українські сили теж будуть накопичувати певні засоби для того, щоб завдавати ударів у відповідь і потужно відповідати. Плюс засоби протиповітряної оборони, які за допомогою наших партнерів будуть систематично нарощуватися".

"Ризики посилення обстрілів є, але я не думаю, що це буде в такій кількості одночасно, як це відбувалося минулого року", - додав експерт.

Українські далекобійні ракети "Нептун" і "Сапсан"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна досить швидко нарощує виробництво власних далекобійних ракет і дронів. Зокрема, на цей час реалізуються програми з виробництва ракет "Нептун" і "Сапсан", розповів Мусієнко:

"Процес йде досить швидко. Ті проекти, які планувалися ще до повномасштабного вторгнення і були практично на виході, будуть реалізовані найближчим часом".

Вас також можуть зацікавити новини: