На інших напрямках ворог веде оборону / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують наступ на Бахмутському напрямку. На Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках ворог веде безуспішні наступальні дії, а на інших напрямках – веде оборону.

У зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 6:00 повідомляється про ситуацію на фронті. Відомо, що ворог проводив наступ, проте успіху не мав.

"Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Продовжує наступальні дії на Бахмутському напрямку. На інших напрямках – веде оборону", - розповіли у Генштабі.

Відео дня

Водночас, зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

Ситуація в Бахмуті

Раніше в ISW вже пояснили, чому багатомісячна оборона Бахмута має вирішальне значення. Україна заплатила б значну ціну, якби російським військам вдалося легко захопити місто-фортецю, впевнені експерти. 22 січня стало відомо, що ЗСУ знищили цілу казарму з окупантами під Бахмутом. Деяким загарбникам вдалося уникнути першого удару, проте незабаром їх наздогнала доля їхніх товаришів: коли ворог намагався врятуватися в будівлі поруч, ЗСУ здійснили фінальний обстріл. Лігво рашистів загорілося.

Крім цього, єгеря ДШВ загнали окупантів в пастку під Бахмутом. Захисники України відмінно спрацювали і ліквідували групу рашистів. 23 січня в Генштабі також повідомили, що ЗСУ "мінуснули" ще 720 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: