Росія стала частіше використовувати ракети "Кинджал" / фото ua.depositphotos.com

Той факт, що російська авіація стала частіше використовувати ракети Х-47М "Кинджал", можна розцінювати як "конвульсію" окупантів.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Використання Х-47М я побоювався на День Незалежності, оскільки ними могли завдати удару по Україні в рамках масштабного терору, але тоді все ж застосували Х-22. Що ж до "Кинджалів", то їх було у росіян менше 40 одиниць станом на початок вересня. Ракети зараз не виробляються в Росії через відсутність ряду комплектуючих іноземного походження", – зазначив експерт.

Відео дня

"Ці ракети мають найвищий відсоток ймовірності прориву нашої ППО, їхнє перехоплення вкрай проблематичне. До того ж, через рідкісне застосування не вироблені алгоритми протидії. З іншого боку, їхнє застосування можна розцінювати і як конвульсію окупантів", – додав Коваленко.

На його думку, росіяни використовують Х-47М "Кинджал", щоб прорвати українську ППО і з високою ймовірністю вразити той об'єкт, який намічений.

"Але наскільки раціонально використовувати настільки дефіцитну і унікальну ракету, якщо тільки... Згідно з повідомленнями, зараз в Чорному морі присутні носії крилатих ракет "Калібр" з сумарним залпом 28 ракет. Цього сумарного залпу цілком вистачить, щоб прорвати нашу систему ППО і завдати удару по намічених цілях. Але б'ють не "Калібрами",  "Кинджалами", які на вагу золота. Тобто, немає сумарного залпу 28 ракет. Немає сумарного пуску Х-22 у 20 одиниць. Немає сумарного відстрілу 30 ракет П-800 "Онікс". А те, що є, з мінімальною ймовірністю прорве ППО, а з набагато більшою – не доб'ється поставленої мети", – пояснив Коваленко.

"Скажімо так, приємного звичайно не багато, адже "Кинджал" виконує поставлені перед ним завдання, але це поки. Поки вони ще є в наявності у окупантів, або поки наше ППО не завершить відпрацювання алгоритмів протидії. У будь-якому випадку, майбутнє окупантів бачиться у вкрай похмурих тонах, якщо вони вирішили почати витрачати найціннішу свою ракету", – резюмував експерт.

Раніше Коваленко заявляв, що незабаром ЗСУ зможуть навчитися перехоплювати російські ракети Х-47М "Кинджал", які називають найнебезпечнішими.

Вас також можуть зацікавити новини: