ЗСУ пішли ув контрнаступ на півдні / фото УНІАН, Арсен Петров

Українські захисники на півдні успішно знищують російські літаки, які завдають ударів по позиціях ЗСУ та мирних населених пунктах.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна заявила начальник об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, за попередні два тижні ЗСУ збили два літаки і два вертольоти армії РФ:

Відео дня

"Почали новий тиждень, почали новий відлік".

Також, за її словами, російське військове керівництво намагається запобігти масовій здачі своїх солдатів у полон. Для цього проводять роботу з особовим складом:

"Створюють ротацію підрозділів, щоб максимально деморалізовано вивозити в тил, і там проводити їх обробку, а вже після цього виводити на передову. Все це робиться досить метушливо, тому що часу мало. Уражені пункти управління та логістичні центри не дають їм такої можливості, оскільки вони не можуть поставляти на передову і засоби захисту, і зброю, і боєприпаси".

"У них немає певної кількості досвідчених командирів, тому що уражені пункти управління – це і вражений офіцерський склад. Ми зараз намагаємося використати такий період їхньої розгубленості, щоб реалізувати свої плани", – додала Гуменюк.

Нагадаємо, Гуменюк повідомила, що російські окупанти стали частіше використовувати авіацію.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні Сили України 29 серпня пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Того дня стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Станом на 13 вересня повідомлялося, що ЗСУ просуваються на Херсонському напрямку, але не називають звільнені населені пункти з метою дотримання норм безпеки.

Полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, що заважає українським бійцям звільнити Херсон.

Вас також можуть зацікавити новини: