Росія використовує танки Т-80 проти України / фото Міноборони РФ

Російські танки Т-80 найбільш "сучасної" модифікації (Т-80БВМ) зараз комплектуються найменш сучасними та дешевшими комплектуючими.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, це лише підтверджує той факт, що у російського ВПК виникають серйозні проблеми з поліпшенням танків, які знімають з консервації:

"Проводити їхню повноцінну, більш-менш сучасну модернізацію через обмежені технічні і технологічні можливості не можуть".

Відео дня

За його словами, російські пропагандистські пабліки бурхливо обговорюють комплектацію танків Т-80БВМ:

"Були продемонстровані "нові" танки, а точніше, модернізовані зняті з консервації Т-80. Ось тільки ці Т-80БВМ мали у комплектації старий приціл 1ПН96-01МТ замість "Сосна-У". 1ПН96-01МТ - це старий, тепловізійний приціл, що відрізняється від більш сучасної "Сосни-У" не тільки характеристиками, але і вартістю".

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року досягли позначки в 135740 людей особового складу.

Також Росія втратила: танків - 3258 одиниць, артилерійських систем - 2251, бойових броньованих машини - 6471, автомобільної техніки та автоцистерн - 5126, засобів протиповітряної оборони - 233.