ЗСУ активно знищують російські танки Т-90 / фото Міноборони РФ

Російські танки Т-90, які ніби "не мають аналогів у світі", не витримали випробування на полі бою в Україні.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, за не задокументованими даними, в Україні було знищено/пошкоджено/захоплено 70 російських танків Т-90А/С/М "Прорив", за задокументованими - 45.

"Вважається, що у Росії на озброєнні знаходиться до 450 танків Т-90. Але, виникає питання, якщо у Росії достатня кількість боєздатних танків Т-90, то чому з осені 2022 року в зоні бойових дій в Україні стали з'являтися експортні версії Т-90С, а не ті, які стоять на озброєнні ЗС РФ Т-90А/М? З 2010-х танки Т-90 в російській армії виводилися зі складу і відправлялися на зберігання. На момент початку повномасштабного вторгнення в Україну у російської армії боєздатних танків Т-90 було не більше, увага, сотні! Всі інші або перебували на консервації, або вимагали капітального ремонту", - заявив експерт.

Як додав Коваленко, виходить, що в Україні було знищено від 50% до 70% боєздатних танків Т-90.

"Підсумок простий. Т-90, які "не мають аналогів у світі", за кількістю знищених одиниць нітрохи не краще Т-72 і Т-80, тобто, мало чим відрізняється від класичної радянської школи танкобудування, що відстає від сучасних методів ведення війни на покоління, через що у них і настільки низька виживаність на полі бою", - підсумував експерт.

Російські танки Т-90 - новини

Раніше повідомлялося, що на війні в Україні Росія змушена використовувати експортні танки Т-90С через гострий дефіцит військової техніки.

Також зазначалося, що виробництва нових танків Т-90 в Росії вже не існує, є тільки модернізація старих машин.