ЗСУ "затрофеїли" російський танк Т-90С / скріншот

На війні в Україні Росія змушена використовувати експортні танки Т-90С через гострий дефіцит військової техніки.

Такого висновку дійшов військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, коментуючи перший документально підтверджений факт "затрофея" експортної версії Т-90.

За його інформацією, Збройні сили України вже "затрофеїли" 16 танків Т-90 модифікацій А/М/С.

Відео дня

"Використання російськими військами у зоні бойових дій в Україні експортних танків Т-90С зайвий раз говорить про те, що проблема дефіциту техніки у російських окупаційних військ стоїть критично гостро. І вирішувати її доводиться за рахунок техніки за іноземними контрактами. Цікаво, робиться це за згодою замовників?" - задався експерт питанням.

.

Російські танки Т-90 - загальні характеристики

У Т-90 класична компоновка, з розміщенням відділення управління в лобовій частині, бойового відділення - посередині і моторно - трансмісійного відділення-в кормовій частині.

Екіпаж Т-90 складається з трьох людей - механіка-водія, що розміщується по поздовжній осі танка у відділенні управління і навідника з командиром, що знаходяться у вежі зліва і праворуч від гармати, відповідно.

У період з 2001 по 2010 роки танк Т-90 був найбільш продаваним на світовому ринку. Станом на 2019 рік вартість нового Т-90 становила від 2,5-3,5 мільйона доларів.