Українські бійці збивають російські ракети з ПЗРК / фото УНІАН

Російські військові, які програмують маршрути польоту ракет, можуть "зливати" ці дані українським розвідникам.

Ймовірність цього допустив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи випадки знищення російських крилатих ракет з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) та зенітної самохідної артилерійських установки (САУ) Gepard.

"Ймовірність того, що Gepard або людина з ПЗРК буде стояти у тому місці, де буде пролітати ракета, дуже мала, – заявив він. – Те, що російські військові, які займаються програмуванням маршрутів польоту ракети, можуть продавати/"зливати" цю інформацію через якісь розвідувальні джерела, я цілком допускаю. Цілком можливо, що одна зі складових успіху нашої боротьби з ракетними атаками Росії може полягати у тому, що ми приблизно знаємо маршрути, по яких будуть йти ці ракети".

Також Жданов допустив, що причиною таких збігів ще можуть бути розхлябаність і лінь військових РФ: вони можуть пускати ракети за одними й тими ж маршрутами:

"І ми будемо їх постійно там зустрічати. Такий варіант я не виключаю".

Українські бійці збили російську ракету Х-101 з кулеметів і автоматів

Раніше повідомлялося, як 5 грудня під час масованої атаки РФ нацгвардійці збили російську крилату ракету Х-101, обстрілявши її з великокаліберних кулеметів й автоматів:

"Вразити ракету, яка летіла на низькій висоті, вдалося з великокаліберних кулеметів та обстрілом з автоматів".

Вас також можуть зацікавити новини: