Дворніков керував російськими найманцями під час військових дій в Сирії / фото Wikipedia

У Росії - генералопад - кого ліквідують, кого судять, а кого просто позбавляють хлібного місця. 

Журналісти проекту FreeДом розповідають, про яких російських генералів йдеться. Так, генерал-лейтенант Віктор Воронов - армійський тиловик, заступник голови військового округу з матеріального забезпечення. Він відповідав за південний регіон, який межує з Україною. Відповідав, тому що зараз він - один з винних за слабкість російської армії й має статус підсудного.

Прокуратура звинувачує генералів у розкраданнях, мовляв, витрачав гроші не на "другу армію світу", а на облаштування власного будинку.

Чого варте повідомлення, як з 10 розконсервованих російських танків, які повинні були відправити на війну в Україну, на ходу був тільки один. 

За збігом обставин увага силовиків до генерала-завгоспа збіглася з призначенням ще одного генерала - Суровікіна, який керує південним фронтом армії РФ. Останній замінив на своєму посту іншого генерала Дворнікова, який керував російськими найманцями під час військових дій в Сирії.

Путінські чистки дійшли й до Міністерства оборони РФ. Лінія опору між ФСБ і генералітетом показує, що армійці програють. У свіжому указі Кремля йдеться, що новим відповідальним за військово-політичне управління російської армії буде Віктор Горемикін. Він з початку нульових працював у кадровому відділі Міністерства оборони й дослужився до головного начальника управління. Тепер він відповідальний за патріотичне бажання росіян йти на забій. 

За час повномасштабного вторгнення російське військове керівництво щомісяця дізнається про нові звільнення. Кадровий потік може мати два пояснення - або ж шалене бажання Путіна здобути хоч якусь перемогу в Україні, або страх, щоб так випадково в Росії не виріс новий генерал калібру Олександра Лебедя. Він був першим і поки останнім військовим, який публічно кидав виклики путінському режиму.

Раніше в британському Міноборони повідомили, що з початку червня вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін. 

У число відсторонених генералів входять командувач повітряно-десантних військ генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південної групи військ генерал армії Олександр Дворніков, який також деякий час виконував обов'язки головного оперативного командувача.

Вас також можуть зацікавити новини: