Виставка зі знищеною ворожою технікою в центрі Києва / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У Києві з початку повномасштабної війни з Росією не було ворожих танків. Раніше неофіційно повідомлялося, що в лютому їх нібито фіксували на Оболоні та в районі станції метро "Берестейська".

Про це розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков (позивний "Маршал").

"Танки, напевно, були наші, так. Бо якби тут вони (росіяни - УНІАН) закріпилися на якійсь вулиці на бронетехніці - ми могли б дуже довго їх відбивати. Тому що найголовніше - залетіти в місто і закріпитися, як вони залетіли в Київську область, там де не вистачило сил і засобів зупинити цю навалу", - зазначив він.

Відео дня

Жуков також підтвердив факти загибелі захисників Києва через стрілянину по своїх на початковому етапі війни. Кількість жертв він не уточнив.

"Реально були такі факти, що одні підрозділи плутали й стріляли по інших підрозділах. Але були факти, що були знищені реальні диверсійні групи противника. Тому що вони на вертольотах сюди прилітали, в цивільних. Завантажувалися, прилітали в "гражданці", щоб тут переодягнутися і спокійно впроваджуватися в лави ЗСУ", - додав "Маршал".

Раніше військовий експерт сказав, які ракети Росія, ймовірно, "береже" для ударів по Києву.