В ЗСУ підтвердили страту українських воїнів / facebook.com_GeneralStaff.ua

У Збройних силах України підтвердили, що російські окупанти розстріляни беззбройних українських воїнів, які потрапили у полон біля Степового Донецької області.

Як повідомляє Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ, Росія вчергове порушила закони і звичаї війни, а також норми міжнародного права.

"На кадрах, опублікованих в медіа, зображено страту двох військовополонених Збройних сил України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре підступно розстріляли беззбройних солдат", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У СтратКомі нагадали, що подібні злочини не мають строку давності, всі докази передадуть в інституції, які розслідують воєнні злочини. 

Страта біля Степового: що відомо

Телеграм-канал DeepState виклав відео, на якому видно, як група окупантів розстрілює двох військових під час того, як вони виходили з бліндажа. На відео видно, що один з військових тримав руки за головою.

За даними DeepState, це сталося біля Степового, коли росіяни зайшли на позиції 45-го окремого стрілецького батальйону. "Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки росіяни знайшли бліндаж, в якому були наші хлопці. Вони вимушено здавалися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, … просто розстріляли обох", - зазначається в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: