Нападники на поліцейських під Вінницею були дезертирами / фото Нацполіції

Двоє військовослужбовців, яких затримали за розстріл поліцейських, що стався 20 квітня у Вінницькій області, скоріш за все, є дезертирами.

Як повідомили у ДБР, фігурантам повідомлено про підозру у дезертирстві. Також перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

За даними слідства, 19 квітня військовослужбовці - батько та син - самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них.

Відео дня

Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня, у Вінницькій області, фігуранти стріляли у правоохоронців та втекли з місця події. Правоохоронці затримали їх наступного дня, 21 квітня, у селі Липецьке Подільського району Одещини.

Поліція веде розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу). Працівники ДБР також повідомили затриманим про підозру у дезертирстві зі зброєю, здійснену в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу їм у вигляді тримання під вартою.

Розстріл поліцейських на Вінниччині

В ніч на 20 квітня поблизу села Яланець Бершадської ОТГ на Вінниччині відбувся розстріл двох працівників поліції, коли правоохоронці зупинили для перевірки легковий автомобіль. Люди, які перебували в авто,  застосували вогнепальну зброю - загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник був поранений. Нападники втекли з місця злочину. У мережах з’явилася інформація, що зловмисники – нібито проходять службу у складі 28-ї окремої механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового походу.

У оперативному командуванні "Південь" підтвердили, що підозрювані - з однієї з військових частин, але понад рік не мають відношення до 28-ї бригади.

Згодом знайшли авто, у якому пересувалися фігуранти, вчора, 21 квітня, обох затримали в Одеській області. Це двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Також йшлося, що правоохоронці знайшли речі, які належать до військового майна.

Вас також можуть зацікавити новини: