В Одеській області затримали підозрюваних у розстрілі поліцейського / фото Нацполіції

Двох чоловіків, яких розшукували у справі про вбивство поліцейського та поранення ще одного на Вінниччині, затримали в Одеській області. Про це заявив голова Національної поліції України Іван Вигівський.

"Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було вставлено місцеперебування фігурантів – вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники – двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області", – йдеться у заяві.

Зазначається, що поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників. Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

Відео дня

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Зазначається, що для затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також введено спеціальну операцію.

Розстріл поліцейських у Вінницькій області

Поліцейських розстріляли у ніч проти 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області. Правоохоронці зупинили автомобіль, в якому були двоє чоловіків. Під час перевірки зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник був поранений. Нападники втекли з місця злочину.

У оперативному командуванні "Південь" підтвердили, що підозрювані служать в однієї з військових частин: понад рік тому служили у 28-й окремій механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового походу, але на момент скоєння злочину проходили службу в іншій військовій частині.

Згодом стало відомо, що на території Вінницької області було знайшли транспортний засіб, за допомогою якого переміщувалися підозрювані особи. Також на тому ж місці виявили боєприпаси, які належать до військового майна.

Вас також можуть зацікавити новини: