Андрій Єрмак висловився про новий пакет антироссійських санкцій / фото УНІАН

В 11 санкційному пакеті готується багато неприємностей для Росії.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак у Telegram. Він привітав пропозицію Польщі та країн Балтії включити в 11 санкційний пакет ЄС обмеження щодо атомної енергетики РФ.

"Санкції проти атомної енергетики РФ - це саме те, що потрібно", - наголосив Єрмак.

Відео дня

Він повідомив, що міжнародна санкційна група Макфола-Єрмака зараз завершує підготовку "Плану дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації 2.0". "Для росіян готуємо багато неприємностей", - наголосив керівник Офісу президента України.

Санкції проти Росії - сьогодні це треба знати

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня президент України Володимир Зеленський та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відзначили необхідність підготовки 11-го пакету санкцій проти Російської Федерації.

Як відомо, 25 лютого Євросоюз схвалив 10-й пакет санкцій до Росії. У цьому пакеті передбачені санкції проти підприємств військової промисловості та фінансового сектору і проти пропагандистів РФ.

Зокрема, передбачено нові значні обмеження на імпорт/експорт і заборону російських пропагандистських ЗМІ. Обмежувальні заходи запроваджено проти 121 фізичної та юридичної особи. Санкції спрямовані, зокрема, на тих, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше шести тисяч українських дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: