Секретний підрозділ інженерів-навідників ракет РФ: з'явилися нові подробиці

Військових злочинців знайшли серед випускників інститутів, що спеціалізуються на космічних та стратегічних ракетах.

Стало відомо, як вдалося встановити особи російських інженерів, які наводять ракети на Україну.

Про процес пошуку розповів керівник Bellingcat Христо Грозев в інтерв'ю НВ.

"Ми почали шукати цих людей, розуміючи, що їхня роль у цій війні дуже важлива, і що, можливо, вони будуть рано чи пізно причетні до воєнних злочинів, як, швидше за все, зараз і виявилося", – зазначив він.

За словами Грозєва, пошуки розслідувачі почали серед випускників інститутів, що спеціалізуються на космічних та стратегічних ракетах. Таких академій у Росії дві.

"Ми почали перевіряти сотні і тисячі цих випускників, чим вони зараз займаються. І у багатьох таких російських Telegram-ботах ми змогли знайти, що деякі з них працюють в цьому обчислювальному центрі, і при цьому всі зареєстровані на адресу Знам'янка, 9. Це Генеральний штаб російської армії", – розповів Христо Грозєв.

Після цього розслідувачі знайшли шефа зазначеної організації і придбали його білінг, телефонні номери, додав керівник Bellingcat:

"Ми побачили, що він отримує дзвінки від певного номера практично завжди, коли є великі прильоти стратегічних високоточних ракет в Україну".

У результаті у розслідувачів вийшло встановити імена всіх інженерів, які спілкувалися з цією людиною саме перед вильотом ракет.

Викриття російських інженерів-навідників ракет на Україну

Нагадаємо, 24 жовтня стало відомо, що журналісти-розслідувачі The Lnsider, Bellingcat і Der Spiegel вирахували, хто наводить високоточні ракети на цивільні об'єкти України. Журналісти встановили імена і посади цих військових злочинців.

Виявилося, що займаються цим інженери з секретного підрозділу у складі Головного обчислювального центру (ГВЦ) Збройних сил Росії, яке визначає польотні завдання для високоточних ракет.

Повідомлялося, що всього розслідувачі ідентифікували 30 військових російських інженерів. Більшість з них – молоді чоловіки і жінки з бекграундом у сфері інформаційних технологій і навіть в розробці комп'ютерних ігор.

Вас також можуть зацікавити новини: