Окупанти "пробивають" проходи через мінні поля: в ЗСУ розповіли, як це відбувається

Наразі ворог активно наносить авіаудари по населеному пункту Невельське.

На Авдіївському напрямку ситуація напружена, ворог тисне, намагається наблизитись до позицій Сил оборони. Про це сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телемарафону. 

"Ситуація стабільно важка. Навіть напружена. Ворог тисне, робить спроби наблизитись до наших позицій. Лізуть. Намагаються закріпитися на деяких ділянках. Ми де тільки бачимо якесь скупчення, то туди навалюємо", - розповів він. 

Цехоцький зазначив, що вже другий день поспіль російські окупанти роблять спроби FPV-дронами пробивати проходи в наших мінних полях.

"Вони просто стріляють в поле по визначених координатах для того, щоб визначити прохід для своєї техніки. Бо зараз вся техніка, яка виходить, підривається і не виконує задачі на полі бою", - додав він. 

Також військовий повідомив, що наразі ворог дуже активно наносить авіаудари по населеному пункту Невельське.

"Активно туди ворог "накидує"", - сказав Цехоцький.

За його словами, окупанти зараз стали більш активно використовувати КАБи. При цьому додав, що, незважаючи на ризики, що Сили оборони збили багато літаків, ворог до "отієї сакральної дати - виборів Путіна - активізується". Він зауважив, що тут все в комплексі - загороджувальні загони росіян, які не дають відступати, і дата, стимулює окупантів йти в атаки.

Цехоцький зазначає, що завжди буде снарядний голод.

"Поки ми воюємо, то нам завжди боєприпасів мало. Наразі Генштаб і Міноборони зробили все можливе і неможливе для того, щоб нам було чим працювати. Але треба, щоб було більше. І це скаже кожен військовий", - наголосив він. 

Ситуація на фронті - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, минулої доби, 6 березня, відбулося 92 бойових зіткнення на найгарячіших напрямках

Тільки на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 21 атаку ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. 

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону ЗСУ. 

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 16 атак в районах західніше вербового та Роботиного Запорізької області.  

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне Донецької області. 

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: