Частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська / фото УНІАН

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував виведення російського флоту з тимчасово окупованого Криму, зазначивши, що цілі для ударів на півострові все ще є. В ефірі "1+1" він зауважив, що росіяни з окупованого Севастополя виводять тільки найбільш цінні свої кораблі та вцілілі десантні кораблі. 

За словами експерта, там також базуються ракетні катери, старі радянські протичовнові корвети і фрегати - орієнтовно до 10 одиниць. Боєкомплект під ці кораблі може зберігатися також у Севастополі.

Киричевський також зауважив, що носії "Калібрів" росіяни з Севастополя забрали, однак інфраструктуру залишили. Зокрема йдеться про плавучі крани для завантаження цих ракет на кораблі. 

"Тобто, попри те, що росіяни звідти багато чого забрали, там є ще чому вибухати", - сказав він.

Окупанти ховають свої кораблі

Як повідомляв УНІАН, раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що після серії ударів та кількох українських спецоперацій у тимчасово окупованому Криму російські окупанти на півострові відчули значну загрозу. Через це росіяни перебазовують свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ

Вас також можуть зацікавити новини: