Яка ситуація в Харкові сьогодні? / Скріншот

Російська Федерація продовжує "кошмарити" мирне населення Харкова і області, завдаючи ударів з повітря.

УНІАН розповідає про те, що відбувається в Харкові та області станом на п'ятницю, 29 квітня.

21:51 Протягом доби орки продовжили обстрілювати Харків, населені пункти Богодухівського, Ізюмського та Лозівського районів. Внаслідок ворожих артилерійських та мінометних ударів по житлових районах міста та області 1 особа загинула, 5 – постраждали. Поранення отримали 2 мешканці Харкова, у Золочівській громаді – 1 поранено, 1 особа постраждала у Лозівській громаді та 1 особа у Барвінківській. У Харкові внаслідок обстрілу Шевченківського району 1 особа загинула.

Відео дня

21:13 Звернення Ігоря Терехова

20:27 Перша армія світу з мародерства крала у жителів Руської Лозової навіть взуття.

20:18 Зі звільненої від окупантів Руської Лозової у Харківській області евакуювали понад 600 осіб.

19:55 Розшук родичів

19:40 Мер Харкова Ігор Терехов в ефірі UAРазом: ▪️Обстріли по місту не припиняються, але зі звільненням Лозової є надія, що їхня інтенсивність знизиться. Сьогодні з Лозової евакуювали частину мешканців до Харкова. ▪️Близько 20% житла у Харкові не підлягають відновленню. Над новим Генпланом Харкова як ідеального міста вже працюють українські та британські архітектори. ▪️Мер пообіцяв збалансувати розподіл нового житла так, щоб не було ущемлено інтереси ні ВПО, ні тих, хто стояв у квартирних чергах.

19:33 На блок-посту у Харкові поліцейські вилучили патрони та гранати Під час огляду автомобіля "БМВ" правоохоронці виявили тіло гранат РГД-5 та три пачки з патронами. 28 квітня під час служби на блокпості співробітники управління карного розшуку спільно з відділом поліції на перехресті Льва Ландау та проспекту Гагаріна зупинили автомобіль під контролем харків'янина. У салоні автомобіля правоохоронці виявили 90 набоїв та гранату. Речові докази спрямовано експертні дослідження. Тепер йому загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

18:21 Дефіцит пального в Україні ліквідують протягом тижня, заявила міністерка економіки Юлія Свириденко. Цей дефіцит виник через ворожі обстріли паливної інфраструктури України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод та низка великих нафтобаз. "Оператори ринку вже мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", – написала Свириденко. Очікується незначне подорожчання нафтопродуктів через складні маршрути доставки та використання кількох видів транспорту.

17:42 Десантники 95-ї окремої десантно-штурмової бригади з Ізюму передають гарячі вітання російським пропагандистам. Ті щось знову брехали про те, що наші десантники деморалізовані.

17:31 Піля сьогоднішньої новини про звільнення села Руська Лозова, пропонуємо подивитись на загальну ситуацію в Харківській області. Карта від deepstatemap.live зроблена на основі інформації з відкритих джерел. Синім і зеленим позначені території, що були в різний час звільнені від окупантів.

17:07 Жителі Чугуєва повідомляють про стовп диму на околиці міста. Внаслідок влучення російського снаряду спалахнули господарські приміщення, розповіли у прес-службі ДСНС Харківщини. Площа пожежі становить щонайменше 1000 кв. м, там продовжують гасити вогонь. За попередніми даними, поранених та загиблих внаслідок спалаху немає.

16:53 Доля пам'ятника Жукову вирішиться шляхом соцопитування. Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що після війни мешканці міста самостійно вирішать долю пам'ятника радянському маршалу Георгію Жукову. Про це він розповів у інтерв'ю. "Щодо маршала Жукова, повернемося до цього питання після війни. Є певні ситуації, я хочу, щоби люди зрозуміли. Ви ж знаєте, що дуже багато харків'ян, котрі не трактували Жукова як маршала перемоги. Є різні боки. І ось я хочу, щоб ухвалили рішення харків'яни. Шляхом соціологічного опитування", - заявив Терехов.

16:42 З харківського екопарку евакуювали гімалайського ведмедя "Обстановка навколо Фельдмана Екопарку зараз напружена, обстрілів багато і вивезти тварин стає дедалі складніше. Проте, нашим співробітникам та волонтерам іноді вдається прориватися на територію Екопарку та рятувати наших вихованців. Остання успішна операція - евакуація самки гімалайського ведмедя. Зараз вона знаходиться на карантині, потім вирушить до одного з наших партнерів відновлюватися від стресу", - йдеться у повідомленні.

15:56 Харків, 29 квітня. Жителі Північної Салтівки готують їжу на багатті біля під'їзду пошкодженого внаслідок російського обстрілу будинку.

15:37 Сміттєзвалище в Харкові складається тільки з каркасів від рашистських ракет, що летять у цивільні об'єкти.

15:32 На Харківщині українські захисники збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 Мінус одна зброя вбивств українців! Дякуємо ЗСУ!

13:33 ЗСУ звільнили Російську Лозову. Це стратегічно важливий населений пункт, що знаходиться на автомобільній трасі Харків-Білгород. Саме з цього передмістя за часів окупації ворог вів прицільний вогонь із цивільної інфраструктури та житлових масивів Харкова.

13:23 У Харківській області українські захисники збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

13:03 Від російського артобстрілу поблизу Барвінкового загинув боєць тероборони з Харкова із позивним "Кадет".

12:56 У Харкові з'явилися нові види звалищ. Звалища каркасів касетних ракет, зібраних аварійними та рятувальними службами міста.

11:55 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 29 квітня.

11:05 Жителі Харкова та області продовжують отримувати гуманітарну допомогу. За добу обласний логістичний центр відправив громадам Харківщини понад 100 тонн продуктів харчування.

10:52 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

10:46 Станом на зараз Харківська обласна військова адміністрація централізованої евакуації із Руської Лозової та Лісного не проводить.

Якщо відповідне рішення буде ухвалене спільно із військовими - обов‘язково про нього повідомимо на офіційних ресурсах

10:32 Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому російська армія зараз не має шансів захопити Харків.

10:00 За добу російські окупанти обстріляли Харків 16 разів, два з яких з реактивних систем залпового вогню "Град" та "Смерч", повідомив у телеефірі 29 квітня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його словами, у порівнянні з попередніми тижнем обстрілів по Харкову стало значно менше, але перебувати на вулицях вкрай небезпечно, адже жертви серед мирного населення фіксують щодня. В області під удар за добу потрапили Дергачі, Чугуїв, Золочів, Ізюм залишається "найгарячішою" точкою.

09:18 Оперативна інформація станом на 06.00 29.04.2022 щодо російського вторгнення: 

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних позицій в районі міста Харкова та намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів Збройних Сил України на окремих напрямках. На Ізюмському напрямку активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх ураженні вогнем артилерії.

05:50: Ніч у Харкові пройшла спокійно, без оголошення повітряних тривог та повідомлень про вибухи.

01:00: У Харківській ОВА повідомили, що за день у Харкові та області 5 загиблих та 11 поранених від російських обстрілів.

Протягом трьох годин після відбою тривоги о 21:05 надходили численні повідомлення про вибухи у місті та області.

Нагадаємо, російські війська вранці 24 лютого почали повномасштабне вторгнення в Україну.

Спочатку противник скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення в низці населених пунктів, зокрема, в Харкові та області.

Вас також можуть зацікавити новини: