Україні на руку "хлопки" в окупованому Криму / фото соцмережі

Оксамитовий сезон несподівано закінчився в Криму завчасно, а гарячі путівки змінилися охопленими вогнем складами і базами рашистів. Спочатку багато шуму наробив підрив авіабази у Саках.

"Знищеними побачили за знімками велику кількість літаків, злітно-посадкова смуга пошкоджена", - розповідає в ефірі проекту FreeДом експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

Але на цьому "бавовна" в Криму не закінчилася. Тільки за останні кілька днів російські туристи чули "хлопки" в Севастополі. Але одним з найрезультативніших влучень після розгрому авіабази експерти вважають удар по аеродрому Бельбек.

"Найбільша авіабаза Криму - аеродром Бельбек у районі Севастополя. Там пролунали вибухи, потім виникли пожежі. Ну, там було, за різними оцінками, до 40 літаків, які беруть активну участь для завдання ударів по позиціях наших військ", - говорить військовий експерт Олег Жданов.

Також очевидці чули канонаду пострілів і в районі Керчі безпосередньо поруч з Кримським мостом. Потім було влучання в штаб Чорноморського флоту в Севастополі.

"Обстріли військових об'єктів в Криму демонструють максимальну ціль України у війні, тобто російські війська повинні бути вигнані не тільки з територій, які вони захопили після 24 лютого. Таким чином українці наполягають на своїх законних правах на Крим. І такі успішні удари по позиціях армії РФ потрібні й українській стороні, щоб продемонструвати Заходу, що з вашою зброєю і вашими подальшими поставками ми можемо протистояти Росії та завдати їм істотної шкоди", - говорить Гергард Манготт, професор Інсбрукського університету. 

Есперти зазначають, що після ударів по Криму Медведєв вибухнув погрозами про "судний день", але і це не допомогло.

"24 лютого Путін відкрив "скриньку Пандори", тепер український народ зупиниться у своїй благородній відплаті лише тоді, коли і Крим, й Донбас, і інші захоплені росіянами території повернуться в свою воістину рідну українську гавань, а всі військові злочинці понесуть заслужене покарання", - підсумували журналісти.

Як повідомляв УНІАН, в Євпаторії та Бахчисараї вранці 20 серпня пролунала серія вибухів. Так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив, що в небі спрацювала система ППО.

Увечері 21 серпня російська адміністрація повідомляла, що система ППО відпрацювала "чергові об'єкти на підходах до Бельбеку з боку Євпаторії".

Вас також можуть зацікавити новини: