Щоб вибухи почув увесь світ: Кулеба жорстко звернувся до тих, хто "втомився" від війни

оновлено

Міністр закордонних справ України зробив заяву після масованого ракетного удару РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба жорстко звернувся до тих, хто "втомився" від війни і пропагує "переговори" з Російською Федерацією після масованого ракетного обстрілу, який влаштувала 29 грудня РФ.

Оновлено 12:47 Як окремо йдеться у заяві МЗС України, російські війська воюють з українськими жінками, дітьми, літніми людьми, цивільним населенням. "Злочини, які сьогодні скоїла Росія в Україні – її помста за неможливість переломити хід боротьби на полі бою з українськими силами оборони", - сказано у заяві.

"Закликаємо міжнародну спільноту обʼєднати всі зусилля, щоб зупинити російський геноцид українського народу. Жодні розмови про "перемир'я", "тимчасову відмову від територій", "втому", "переговори" та інші "поступки" не зупинять російської агресії, а лише роздмухуватимуть її масштаби. Росія не розглядає жодних інших сценаріїв, окрім як повного знищення України", - наголошується у заяві.

Також відзначається, що єдиним можливим шляхом захистити українців є надати Україні всі необхідні військові та фінансові засоби для самозахисту. "Російський терор повинен програти, а Україна – перемогти", - підкреслили в МЗС.

Про це глава МЗС повідомив у мережі X (Twitter). Він побажав, щоб весь світ почув сьогоднішні звуки вибухів в України, та зрозумів, що саме вони є волевиявленням справжніх бажань Путіна щодо миру з Україною. 

"Сьогодні мільйони українців прокинулись від гучних звуків вибухів. Я бажаю, аби ці звуки вибухів в Україні могли почути скрізь у світі. В усіх головних столицях, штаб-квартирах і парламентах, де зараз обговорюють подальшу підтримку України. І в усіх новинних редакціях, де пишуть про "втому" або про нібито готовність Росії до "переговорів". Ці звуки - це те, що насправді хоче сказати Росія", - наголосив Кулеба.

Водночас, міністр відзначив, що "нашою колективною відповіддю може і має лише бути постійна, потужна і довгострокова військова і фінансова підтримка України".

"Лише більша вогнева міць може придушити російський терор", - переконаний Кулеба.

Сьогодні РФ запустила 158 цілей по Україні

Цієї ночі і вранці російські загарбники скоїли масовану ракетну і дронову атаку проти мирних українських міст. Усього російськими окупантами було запущено 158 повітряних цілей.

Силам протиповітряної оборони України вдалося збити 114 цілей. Зокрема, було збито 87 крилатих ракет Х-101, Х-555, Х-55, а також 27 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Влучання зафіксовані у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та інших містах.

Вас також можуть зацікавити новини: