Ще не контрнаступ: експерт прокоментував просування ЗСУ під Бахмутом

Експерт вважає, що прорив українських військ має непогану перспективу.

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак заявив, що просування українських військових під Бахмутом Донецької області ще не є контрнаступом, але це непоганий прорив. Водночас для окупантів досягненням вважтимуть навіть захоплення 60 метрів вулиці в місті-фортеці.

"Вони знову розпочали друге коло, бо у них, як і минулого року, був дедлайн на 9 травня. Щоб визначити дати для інших населених пунктів, потрібно просто ознайомитись із минулорічною інформацією. Хоча масштаб операції цього року був меншим, ніж минулого, російським військовим вдалося захопити 60 метрів вулиці у місті Бахмут, що є значним досягненням для них", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами експерта, просування українських військ має непогану перспективу.

"Це невеликий прорив, це ще не контрнаступ, але перспектива вже непогана і дуже цікава. На ширині 3 кілометри пройти в глибину 2,5 кілометра — це дуже непоганий прорив. За тієї умови, що Росія вісім місяців бере місто. А тут буквально за кілька днів, за день-два ЗСУ відвоювали велику, серйозну частину міста", – резюмував він.

Просування українських військових під Бахмутом

Командир підрозділу розвідників "Terra" у складі тактичної групи "Азов" Микола (Абдула) Волохов заявив, що Сили оборони України звільнили понад 2 кілометри української землі в районі Бахмута. Від окупантів зачистили зону шириною в три кілометри. 

Пізніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що росіяни відступили на окремих ділянках фронту в району міста-фортеці. Він нагадав, що попри чергове перенесення "дедлайну" захоплення Бахмута на 9 травня, окупанти так і не змогли реалізувати свої плани.

Вас також можуть зацікавити новини: