Бахмут продовжує боротися проти окупантів / фото: Костянтин і Влада Ліберови

Українські Сили оборони звільнили понад два кілометри поблизу Бахмута.

Як повідомив командир підрозділу розвідників "Terra" у складі тактичної групи "Азов" Микола (Абдула) Волохов в ефірі "Еспресо", такі результат є наслідком дії третьої окремої штурмової бригади ЗСУ.

"Зараз вже можна казати, що Сили оборони звільнили понад 2 км території Бахмута. Досягла цього результату 3-тя окрема штурмова бригада ЗСУ у складі якої веде бойові дії підрозділ "Terra". 1-й штурмовий батальйон і 2-й штурмовий батальйон у наступі за підтримки 1-го та 2-го механізованих батальйонів. Перемололи велику кількість росіян, є полонені", - сказав Абдула.

Відео дня

Український військовий і перший командир "Азову" Андрій Білецький підкреслив, що в крайні кілька днів так званий третій штурмовий загін ПВК "Вагнер" зазнав великих втрат.

"У результаті наступальних дій 3-ї окремої штурмової бригади Збройних Сил України розгромлені підрозділи 72-ї бригади Російської Федерації (йдеться про 72-гу окрему мотострілецьку бригаду ЗС РФ, - ред.), фактично повністю знищено 6-ту і 8-му роти цієї бригади. Розбита бригадна розвідка, знищена значна кількість бойових броньованих машин, захоплена значна кількість полонених", - розповів перший командир "Азову".

Українські сили вели наступальні дії на площі шириною три км і глибиною два км 600 м.

"Уся дана територія повністю звільнена від російських окупаційних військ", - відзначив Білецький, та подякував бійцям 3-ї окремої штурмової бригади.

"Для мене велика честь битися поряд з вами, служити разом з вами, командувати вами. Ви справжні бійці, справжні герої, які показали, що таке український бойовий дух", - наголосив військовий.

У прес-службі третьої ОШБр уточнили, що бій відбувався під Бахмутом на Донеччині.

"За дві доби атакувальних дій на південно-західних околицях міста штурмовики 3-ї ОШБр у складі тактичної групи "Азов" ліквідували 64 окупанти, ще 87 – на пів шляху до попередньо згаданих. Серед усіх них є і вагнерівці", - пишуть у відомстві.

У полон було захоплено щонайменше п'ятьох ворогів, а окрім цього ліквідовано декілька складів боєприпасів противника, міномети та бронемашини.

Ситуація у зоні Бахмута: що відомо

Нещодавно у мережі з’явилася інформація про втечу російських військових з-під Бахмуту, котру поширював у тому числі і Пригожин. У Росії пропагандисти заявили, що першим втекли саме "вагнерівці". А загалом проблема полягає в неузгодженості дій між окупантами.

В Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що "вагнерівці" вчора намагалися прорватися до Хромово, щоб перервати логістичні можливості українських Сил. Окупанти просунулися в західній частині міста.

Вас також можуть зацікавити новини: