Окупанти просуваються в центр міста / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az и Баку.TV

Найманцям ПВК "Вагнер" вдалось захопити будівлю адміністрації Бахмута, а російські військові просуваються у центр міста.

Про це йдеться у свіжому огляді Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики підтвердили, що кадри відео з російським прапором на зруйнованій будівлі міської адміністрації справжні й підтверджують, що "вагнерівці" зуміли захопити цю будівлю. 

Аналітики припустили, що тепер найманці спробують закріпити контроль над центром міста і спробують просунутися на захід через спальні райони міста в напрямку Хромового.

Відео дня

Крім цього, за даними ISW, російські військові продовжили просуватися в центр міста.

Також в ISW додали, що в ЗСУ підтвердили, що разом із "вагнерівцями" в Бахмуті дедалі активніше діють регулярні російські війська, в тому числі ВДВ.

Битва за Бахмут

3 квітня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці "юридично захопили" Бахмут, але західна частина міста залишається в ЗСУ.

При цьому речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що російські військові далекі від захоплення міста.

У Білому домі також констатували, що Україна продовжує "наполегливо боротись за Бахмут" всупереч твердженням російських пропагандистів.

Вас також можуть зацікавити новини: