Країни ЄС почали збільшувати витрати на оборонний сектор / фото US Army

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів про дослідження, яке показало спроможність армій Німеччини та Франції воювати проти Росії. Виявилося, що без допомоги НАТО ці країни протягнули би лише тиждень.

"Були оцінки дій армій Франції і Німеччини, якщо б на них з такою інтенсивністю наступала РФ, як це зараз в Україні. Згідно з цим комп’ютерним моделюванням вийшло, що максимум тиждень Франція і Німеччина, не застосовуючи ядерний потенціал країн НАТО, могли б опиратися отій кількості озброєнь, яка була використана проти України.

Один лише приклад, пов’язаний з кількістю виготовлених снарядів. Усі бачать, що насправді снарядів не вистачає. Американська компанія, яка виготовляє снаряди 155 мм, виготовляє їх 15 тисяч на рік. Ця кількість витрачається українською армією за місяць. І така проблема для всіх європейських армій. Вони не готові до такої війни, умовно кажучи, минулого століття, де потрібно багато звичайних озброєнь. І тому, звісно, панікуючи, вони зараз піднімають бюджети", - сказав Згурець для "Орестократія".

Відео дня

Раніше президент Еммануель Макрон заявив, що Франція вступає "в період військової економіки" і буде нарощувати озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: