Охоронці кордону відбили атаку безпілотної авіації / фото ДПСУ

На одному з напрямків прикордонники мінуснули відразу десяток ворожих дронів з вибухівкою. Про це повідомляє Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України.

Йдеться, що прикордонники за допомогою спеціального озброєння віртуозно знешкодили одразу багато FPV-дронів на Запорізькому напрямку.  

"Прикордонники продовжують "антидронову кампанію", не залишаючи ворогу жодних шансів. Зокрема, охоронці кордону відбили атаку безпілотної авіації, яка налічувала десяток дронів-камікадзе", - розповіли у ДПСУ.

Відео дня

Додається, що російські загарбники постійні змінює тактику завдавання ударів, але прикордонники дають гідну відсіч окупантам. Цього разу ставка противника була на масовість, та операторам високо технологічної антидронової рушниці вдалось заглушити сигнали й зв’язок ворожих дронів.

"БпЛА, втративши орієнтацію у просторі, на мить зависали у повітрі та вибухали. Одного "камікадзе", зі смертоносним вантажем на борту, захисники майстерно приземлили без детонації", - розповіли прикордонники.

Знищення ворожих дронів - деталі

Нещодавно на Запорізькому напрямку прикордонні групи протидії безпілотним літальним апаратам у складі Сил оборони звели нанівець плани ворога – прикордонники на псевдо Моцарт й Тайга знищили сім ворожих безпілотників. Наближення дронів  захисники розпізнали за характерним звуком, приборкали" хвильове поле дронів-вбивць та мінуснули - один безпілотник вдалося акуратно приземлити, решта вибухнула у повітрі.

У Новорічну ніч ворожі "пташки зняли з неба" мобільні вогневі групи Одеського прикордонного загону, ще один дрон збили військовослужбовці Морської охорони ДПСУ. Дрони-камікадзе розлетілись на друзки.

Вас також можуть зацікавити новини: