Номер партії ракети 90-й, виготовлена вона в 2023 році / колаж УНІАН, фото defence-ua.com, ДСНС

Військовий аналітик Олег Катков розповів про російську ракету Х-101, бойова частина якої, виготовлена в 2023 році, не вибухнула в ході нанесення росіянами удару по Києву.

"Номер партії 90-й, вироблено в 2023 році. Це маркування було нанесено на бойову частину Х-101, яка була використана для удару по Києву, і вона не вибухнула. Потім її розмінували, з'явилися в розпорядженні фотографії конкретно з цим маркуванням", - розповів головний редактор військового порталу Defense Ехргеѕѕв в ефірі Radio NV.

Він упевнений, що це говорить про те, що бойова частина ракети була виготовлена в кінці 2023 року і зовсім недавно її встановили в ракету Х-101 на МКБ Радуга в Дубно під Москвою.

Відео дня

"Після цього вона відразу поїхала на авіабазу, була підвішена під літак Ту-95МС, який випустив її по Києву", - заявив аналітик.

Він назвав "стійкою тенденцією", коли серійні номери маркування на уламках російських крилатих ракет свідчать, що їх виробили нещодавно.

"Раніше, за рахунок серійних номерів, було відомо про те, що сьогодні перший квартал, ось вони в першому кварталі її використовували. А тут мова йде вже в розрізі місяців", - додав він.

Російські ракети з конвеєра - деталі

Під час ракетної атаки по Україні 23 січня Росія використовувала крилаті ракети, які тільки недавно були зроблені. Як йдеться в аналізі порталу Defence Express, про це свідчить маркування бойової частини ракети Х-101, яка не вибухнула.

Вас також можуть зацікавити новини: