Окупанти вдарили по Україні свіжовиготовленими ракетами/ фото ua.depositphotos.com

Під час ракетної атаки по Україні 23 січня Росія використала крилаті ракети, які лише нещодавно були вироблені. Як йдеться в аналізі порталу Defence Express, про це свідчить маркування бойової частини ракети Х-101, яка не вибухнула.

"На фото, яке отримано Defense Express з власних джерел видно маркування самого заряду, який вказує на те, що він був вироблений у 90-ій партії 2023 року. І хоча точна кількість партій, яка виробляється на рік невідома, але такий номер партії притаманний виробам, які були випущені ближче до кінця року", - зазначають аналітики.

Зважаючи на це, заряд швидше за все був вироблений в останніх місяцях 2023 року, і відповідно повне комплектування ракети могло відбутися зовсім нещодавно.

Відео дня

"В цілому це вкотре підтверджує те, що зараз ворог для ударів по Україні використовує те, що зміг виробити, й ракети одразу з заводу їдуть на авіабази", - йдеться в статті.

Ракетна атака 23 січня - що відомо

У ніч на 23 січня та вранці росіяни завдали удару по Україні ракетами різних типів, зокрема, під ударом опинилися Київ, Харків та Павлоград. 

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, усього за ніч було завдано удару 41 засобом повітряного нападу. Серед них С-300, С-400, 15 крилатих ракет Х-101/Х-555, вісім ракет Х-22 і 12 балістичних ракет Іскандер-М.

У Києві є влучання у нежитловий будинок, є пошкоджені авто, у деяких домівках вибито вікна, постраждали люди. У Харкові супротивник поцілив у багатоповерховий будинок, під завалами опинилися люди. Повідомлялося, що унаслідок атаки з боку супротивника загинули три особи. У Павлограді жертвою росіян стала одна людина.

Вас також можуть зацікавити новини: