Коваленко прокоментував втрати РФ в авіації / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, скріншот

З початку року ЗСУ збили 11 російських винищувачів Су-34. З таким успіхом анігіляції російської тактичної авіації у РФ вичерпається ресурс Су-34 через місяці-два, прогнозує військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"На сьогоднішній день у ПКС РФ близько 80 боєздатних Су-34. При цьому, практично всі з них застосовуються для нанесення ударів КАБ. За добу на 1 березня було задіяно 60 Су-34. Тобто, основна маса курятника Су-34 зосереджена саме на нашому напрямку", - зазначив він.

Коваленко додав, що в якийсь момент, брак Су-34 Росія муситиме компенсувати Су-24 або Су-30:

Відео дня

"А це означає чергове зростання втрат у зв'язку зі зниженням якісного ТТХ показника носіїв. Битва за повітряний простір триває".

ЗСУ активно збивають літаки РФ - актуальне

Як заявили в Повітряних силах ЗСУ, майже щоденне збиття російських літаків стало можливим завдяки отриманню "додаткових інструментів":

"Деталі ми не можемо розповідати. Знищуються літаки і на південному, і на східному напрямках. Є в нас засоби, які працюють фактично щодня, окупанти вже розуміють, що на тому чи іншому напрямку на них може чекати сюрприз. Робота ведеться майже щодня, і ворог не почувається так вільно, як це було раніше".

Вас також можуть зацікавити новини: