Росія може перекинути в Україну свої нові танки Т-14 "Армата" / фото REUTERS

Росія може перекинути в Україну свої нові танки Т-14 "Армата" у пропагандистських цілях.

"Росія, ймовірно, розглядає можливість розміщення невеликої кількості своїх нових основних бойових танків Т-14 "Армата" в Україні. Наприкінці грудня 2022 року зображення показали Т-14 на полігоні на півдні Росії: це місце пов’язували з діяльністю перед розгортанням операції в Україні"", - повідомляється у Twitter Міністерства оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

У Міноборони Британії зазначають, що будь-яке розгортання Т-14, ймовірно, буде ризикованим рішенням для Росії.

Відео дня

"Одинадцять років розробки програми супроводжувалися затримками, скороченням запланованого розміру парку та повідомленнями про проблеми з виробництвом", - мовиться у повідомленні.

Також зазначається, що додатковим викликом для Росії є налагодження логістичного ланцюга для Т-14, оскільки він більший і важчий за інші російські танки.

"Якщо Росія розгорне Т-14, то, швидше за все, в пропагандистських цілях. Виробництво їх становить імовірно лише кілька десятків, водночас командири навряд чи довірятимуть машині в бою", - йдеться у повідомленні.

Російські танки Т-14 "Армата" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, росіяни називають Т-14 "Армата "перспективним основним бойовим танком". У нього гусенична платформа і ізольована безекіпажна вежа.

Прогнозовані дати взяття даного танка на озброєння змінювалися. Станом на 2022 рік танк так і не був прийнятий на озброєння ЗС РФ.

В українській розвідці заявляли, що у квітні 2022 року виробництво цих танків зупинилося через антиросійські санкції та непогашені кредити заводу.

Вас також можуть зацікавити новини: