Танки Т-14 "Армата" не були помічені в Україні / фото REUTERS

Росія не виробляє танки Т-14 "Армата", якими лякала весь світ. Як заявив військовий експерт Олег Жданов, цей танк виявився "справжнім "пшиком": "Класичний приклад, як кулька здулася".

"Чотири роки танк їздив на Красній площі, але досі немає остаточних тактико-технічних характеристик. Вони написані розмито і незрозуміло. Конкретики немає. Ніхто не бачив бойових випробувань, обстрілу. На сьогодні не сформульована концепція, як створювався танк. Перед Новим роком з'явилася інформація, що наявні танки будуть спрямовані на фронт, але потім ця новина була спростована, і про цей танк забули", - зазначив експерт.

За його словами, програму з розробки та виробництва танків Т-14 росіяни закрили у 2020 році через дорожнечу та відсутність перспектив розвитку

Відео дня

"Я дуже сильно сумніваюся, що ми побачимо Т-14 на полях битви в Україні", - додав Жданов.

Російські танки Т-14 "Армата" - що про них відомо

За даними з відкритих джерел, Т-14 - російський бойовий танк з безлюдною вежею, створений на базі універсальної гусеничної платформи "Армата".

Згідно із задумом конструкторів, Т-14 повинен був використовуватися як машина розвідки, цілевказівки та коригування вогню САУ, ЗРК і танків Т-90 у складі тактичної ланки.

Т-14 називали "стелс-танком" з кардинальним зниженням видимості в інфрачервоному, магнітному і радіодіапазоні.