Британська розвідка заявили про неспроможність танків "Армата" \ фото REUTERS

Росіяни підготували свої танки T-14 "Армата" до  війни проти України, але окупанти не поспішають їх застосовувати, оскільки сумніваються в їхній боєздатності.

Як йдеться у свіжій доповіді Міністерства оборони Британії, РФ підготувала невелику партію T-14 і це б стало першим випробуванням цих танків у бою. Але російські окупанти в Україні не наважуються пускати їх у бій через "сумнівний стан". 

У британській розвідці пояснили це тим, що раніше російські посадовці говорили про проблеми з мотором і деякими системами Т-14. 

Відео дня

При цьому в британській розвідці нагадали, що в 2021 рокі міністр оборони РФ Сергій  Шойгу казав про виробництво цих танків у 2022 році як про "експериментальне". "Тому навряд чи якийсь з випущених Т-14 відповідний стандартам і готовий до використання", - вважають в розвідці.

Британська розвідка пояснила, чому окупанти відмовляються воювати на танках 'Армата'

Російські танки Т-14 "Армата"

Росіяни називають Т-14 "Армата "перспективним основним бойовим танком". У нього гусенична платформа і ізольована безекіпажна вежа.

Прогнозовані дати взяття даного танка на озброєння змінювалися. Станом на 2022 рік танк так і не був прийнятий на озброєння ЗС РФ.

В українській розвідці заявляли, що у квітні 2022 року виробництво цих танків зупинилося через антиросійські санкції.

19 січня 2023 року британська розвідка повідомила, що Росія може перекинути в Україну свої нові танки Т-14 "Армата" у пропагандистських цілях.

Вас також можуть зацікавити новини: